Heklestrikkeraddel i høstferien

Husker dere arbeidsstuene som var rundt omkring på barneskoler? Der fikk vi lære strikking, hekling og brodering - åh, fantastiske minner om mestringsfølelse da den første lua var strikket, eller de første korsstingene var lært.

MEN, hvor er disse arbeidsstuene nå? Og kan skolebarn hekle og strikke lenger?

Vi på Pippis kunstskole, sammen med vår eminente samarbeidspartner og garnleverandør Line Røreng (garnbørsen.no), har en stund fablet om å stelle i stand en slags arbeidsstue. Vi ville teste ut om det muligens var et savn, eller om det var vi gamle fruer som typisk måtte klage over at alt var bedre før.

Vi satte igang et lite prosjekt som gikk over to dager, fire timer per dag, hvor de deltagende skulle ta med mat, mens vi holdt frukt og saft.

Det kom ni barn, som ELSKET det. For noen koselige dager, med så mye tull og tøys, hekkel, strikk og "raddel". Vi fikk kommentarer som " Åeeee er det bare to dager?" og "Dette er sååå gøy!". Dette tok vi, fire gamle fruer, som en slags bekreftelse på at vi søren meg hadde rett. Det er rett og slett for få "syforeninger" for barn.

 

Vår kjære kjære Line Røreng (garnbørsen.no) er som dere ser utrolig dedikert når hun lærer bort  å legge opp masker til alle tiders grytekluter ;)

 

 

Det er ingen som har bestemt at en mååååå sitte rett i ryggen og med beina i gulvet når man hekler...

 

Her synges det en heklehistorie, for å huske fremgangsmåten i hekleriet! 

" Gjennooooom poooorten, heeeente barn i barnehagen, mamma må væææære med i biiiilen å kjøøøøøre begge baaaarna hjeeeem"

FANTASTISK!

Dette skal vi gjøre igjen, følg med, følg med!

Vil du også hekle? Kjøp heklepakke her: 

 


Nyere innlegg


Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres